010 - 600 11 08

Ongediertebestrijding Spijkenisse

Houtworm

Ziet u kleine gaatjes met een diameter van nog geen centimeter in één of meerdere van uw houten constructies rondom de woning? Dan heeft u vermoedelijk te maken met houtworm. Dit is een larve die zich
met alle liefde nestelt in zachte houten constructies in of rondom uw woning. Deze insecten kunnen uw hout flink aantasten, zeker wanneer het aantal houtwormen zich in hoog tempo weet te vermenigvuldigen. Geef de houtworm in Spijkenisse geen kans en schakel Ongedierte Meldpunt in voor directe hulp bij overlast door houtwormen.

De levensloop van de houtworm

De houtworm is een larve van circa 3 centimeter met een witgele kleur. Deze komen voort uit de eitjes van een houtwormkever (boktor, gewone of grote kever) en leeft enkele jaren in zachte houten constructies zoals vuren of grenen hout, maar ook kozijnen zijn zeer gevoelig voor deze houtworm. De eitjes van de houtworm worden in de naden van een houten constructie gelegd en zodoende begint de houtworm vanaf dag 1 een gaatje van ongeveer een halve centimeter te graven in het hout. Na enkele jaren groeit de larve van de houtworm uit tot een volwaardige houtwormkever. Op dat moment legt de kever de uitgebakende route af naar buiten; dit is vermoedelijk de eerste keer dat u een gaatje zult gaan zien in het hout.

Uw woning is gevoelig voor de houtworm

Onze woningen bestaan voor een groot deel uit houtsoorten. Denk maar eens aan houten draagconstructies, vloeren en diverse meubelen. De houtworm kan daardoor grote schade aanrichten, zeker als u te lang wacht met het oppakken van problemen omtrent dit insect. De houtworm kan zich tevens snel voortplanten tot tientallen kleine insecten en zo nog grotere problemen veroorzaken, waardoor het hout in én rondom uw woning behoorlijk verzwakt raken. Zeker vloeren en draagconstructies zijn gevoelig voor houtaantasting en daarom is het zaak om bij een vermoeden van houtworm in uw woning direct aan de bel te trekken.

Heeft u zelf te maken met houtworm en wilt u hier graag zo snel mogelijk vanaf komen? Ongedierte Meldpunt beschikt over de juiste bestrijdingsmiddelen om uw problemen met de houtworm effectief en permanent op te lossen. Wilt u weten wat we in Spijkenisse voor u kunnen betekenen? Neem dan direct contact met ons op.

 

 
 

Uitstekende service

Bij ons werken alleen ervaren, gediplomeerde specialisten die ongedierte voorkomen en bestrijden.

Waarom Ongedierte Meldpunt?

  • Meer dan 25 jaar werkervaring
  • Gecertificeerde onderneming
  • Voor particulieren, bedrijven, VvE's en vastgoedbeheerders
Klantbeoordeling 9,6

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Diensten

• Ratten en muizen bestrijden
• Kakkerlakken en bedwantsen bestrijden
• Wespen en bijen bestrijden
• Houtworm en huiszwam bestrijden
• Tapijtkever bestrijden
• Steenmarter verjagen

Werkgebied

Spijkenisse, Maassluis, Beijerland, Schiedam, Vlaardingen, Dordrecht, Zwijndrecht, Hellevloetsluis.

Hoofdvestiging